lunes, 12 de diciembre de 2011

EL ROSARI DE L ' AURORA


Torrent manté viva una costum de fa més de quatre segles y que desperta a veins al rés del Rosari de l'Aurora.  són molts torrentins i torrentines les que participen en esta processó que recorre els carrers de la ciutat des de les sis del matí al so de la música. Se escomenza el día de la Puríssima i es mantindrà cada diumenge i festiu fins al dia 6 de gener, festivitat dels Reis Mags. Prop de 250 persones van participar en el segon  dia celebrat ahir.

  De parada en parada el versador, acompanyat per músics van cantat els paràgrafs d'Advent dirigits especialment a la Mare de Déu i animant al rés del Rosari. Entre els càntics s'anima als torrentins a eixir del llit i assistir al cant ara que té salut, per a quan no puga. Consta de frases que advertixen de la rectitud, i són contestades pels fidels. Els resos o glosses de l'Aurora canvien d'època dóna Advent, del 8 al 24 de desembre, a la de Nadal, del 25 de desembre al 6 de gener, sent més alegres i es canten amb més instruments.
El segón dia de rés "els aurorers" van fer com és costum  ya durant quinse anys una parada en el recorregut en el local de la Germandad del Sant Sopar amb la tradicional mistela, café i pastes. L'Aurora va ser rebuda per els menbres de la Germandad  es van sumar a este dia     per a abonar una de les tradicions més arrelades en la ciutat des de fa segles. Despues visitaren el Museu de Semana Santa que tame els convidaren a café y pastes.        
Finalment l'Aurora acaba amb el tradicional rés del rosari en Montesió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario